تبلیغات
تبلیغات شما در اینجا
موسسه خیریه محک نامیان دانش

کاربران دعوت شده

+ ارسال موضوع جدید
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 , از مجموع 6

موضوع: نقش تغذیه در بهبود عوارض بارداری (تهوع و...)

  1. #1 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    Meis@M آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Jul 2009
    محل سکونت
    Hecatompylos
    رشته تحصیلی
    مهندسی کامپیوتر
    نوشته ها
    11,256
    پسندیده
    12,392
    مورد پسند : 8,481 بار در 6,758 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض نقش تغذیه در بهبود عوارض بارداری (تهوع و...)

    ام جم آنلاين: مرتضي صفوي متخصص تغذيه گفت: زنجبيل ممكن است با افزايش ترشح بزاق، افزايش ترشح شيرههاي گوارشي، كاهش اسيد معده و افزايش حركت رودهها حالت تهوع را بهبود بخشد.
    100922392241
    اين متخصص تغذيه در گفتگو با فارس افزود: حالت تهوع يك مشكل آزاردهنده است. ريشه گياه زنجبيل ميتواند حالت تهوع را از بينببرد.

    وي اضافه كرد: زنجبيل جز گياهان دارويي با اهميت بوده و داراي خواص متعددي از جمله ضد تهوع ، مقوي قلب ، ضد لخته شدن خون ، ضد سرفه ، ضد التهاب ، ادرارآور ، محرك ، كاهش اسپاسم و محرك سيستم ايمني ، ضد نفخ ، پايين آورنده كلسترول خون و محرك هضم غذا ، كاهش چسبندگي پلاكتها و خاصيت آنتيبيوتيكي قوي است.
    امضای Meis@M
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [SIGPIC][/SIGPIC]

    یاد باد آن که ز ما وقت سفر یاد نکرد *** به وداعی دل غمدیده ما شاد نکرد

    دل به امید صدایی که مگر در تو رسد *** نالهها کرد در این کوه که فرهاد نکرد

  2. #2 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,312
    پسندیده
    7,580
    مورد پسند : 6,558 بار در 5,668 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    تهوع بارداری از ۶ B تا زنجبیل



    گفت وگو با دکتر شیرین نیرومنش درباره بیماری صبحگاهی

    در فیلم ها اگر بخواهند باردارشدن خانمی را به تصویر بکشند، سراغ بازی نمادین «بالاآوردن» می روند؛ این نماد چنان در ذهن تماشاگران نقش بسته که برخی خانم هایی که در دوران بارداری دچار تهوع و استفراغ نمی شوند، از خود می پرسند: «نکند جنینم سقط شده؟!» اگرچه در برخی بارداری ها که جنین و جفت رشد مناسبی ندارند و سطح هورمون های بارداری پایین است...
    خانم ها دچار تهوع و استفراغ نمی شوند اما بسیاری از آنها هم بدون ابتلا به تهوع و استفراغ، دوران بارداری را پشت سر می گذارند و صاحب فرزندی سالم می شوند. متخصصان می گویند هنوز درمانی قطعی برای بیماری صبحگاهی (تهوع و استفراغ ۳ ماهه اول بارداری) کشف نشده و راه حل های موجود در برخی خانم ها موثر و در بعضی دیگر بی نتیجه اند اما به طور کلی این ناراحتی برای جنین خطری ندارد و خانم ها بعد از پایان
    ۳ ماهه اول می توانند از تمام لحظه های خاطره انگیز بارداری لذت ببرند. با دکتر شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره روش های مقابله با این بیماری صبحگاهی گفت وگو کرده ایم.
    ▪ یکی از مهم ترین دغدغه های خانم های باردار این است که تهوع و استفراغ مانع دریافت مواد غذایی به وسیله جنین شود. این نگرانی تا چه اندازه صحت دارد؟
    این نگرانی بی?مورد است. برخی خانم های باردار مدام خود را وزن می کنند و از اینکه باردارند اما افزایش وزن نداشته اند، نگران می شوند اما در
    ۳ ماهه اول، جنین کوچک است و قرار نیست وزن خانم باردار بیشتر از ۱ کیلوگرم زیاد شود اما اگر خانمی مشکل تهوع و استفراغ داشته باشد، باید مراقب وزنش باشد و اگر ناگهان چند کیلوگرم وزن کم کرد، حتما به متخصص زنان مراجعه کند تا با تجویز مکمل و سرم آب و الکترولیت های از دست رفته بدنش جبران شود.
    ▪ حالا اگر خانمی با بیشتر موادغذایی مشکل داشته باشد چه کند؟
    حتما باید به متخصص زنان مراجعه کند تا مکمل های غذایی لازم برایش تجویز شود. غذاهای بی بو و بی مزه بخورد حتی می تواند هنگام غذا خوردن چشم هایش را ببندد.
    ▪ به غیر از مهم ترین علت تهوع که همان هورمون های بارداری است چه عوامل دیگری می توانند این واکنش را تحریک کنند؟
    گرما، خفقان آور بودن محیط، کوچکی یا به هم ریختگی اتاق، بوی تند و سنگین عطر، تکان های شدید در خودرو و نورهای زننده و چشمک زن می توانند باعث تحریک تهوع و استفراغ خانم باردار شوند. تهوع در حالت خستگی شدید تر می شود بنابراین اگر خسته اید، استراحت کنید. می توانید یک فیلم خوشایند و انرژی دهنده تماشا کنید البته بهتر است فیلم در مورد غذا، رستوران یا چیزی که به آن حساسیت دارید، نباشد.
    ▪ این روزها هوای تهران به شدت آلوده است. آیا این آلودگی می تواند باعث تشدید بیماری صبحگاهی خانم های باردار شود؟
    تحقیق یا سندی علمی درباره تاثیر آلودگی هوا بر شدت بیماری صبحگاهی وجود ندارد اما مسلما کاهش غلظت اکسیژن و میزان بالای آلاینده ها در هوای شهرهای صنعتی ایجاب می کند زنان باردار کمتر از منزل خارج شوند نه فقط برای کاهش تهوع بلکه این وضعیت هوا اصلا برای سلامت زن باردار و جنینش مناسب نیست.
    ▪ گاهی در فضای پر ازدحامی مثل مترو یا به طور کلی فضاهایی که غلظت اکسیژن آن پایین است، یک فرد عادی هم احساس ناخوشایندی پیدا می کند، آیا درست است که در این موارد خانم باردار برای پیشگیری از تهوع از اسپری های اکسیژن که در داروخانه ها عرضه می شود، استفاده کند؟
    نه. هیچ نیازی به استفاده از این اسپری ها نیست. خانم باردار بهتر است در محل هایی که هوای مناسبی ندارد رفت و آمد نداشته باشد. اگر هم هوای محیط های پرازدحام مثل مترو، بانک یا... برای او سنگین است، سعی کند در ساعت های خلوت روز به آن مکان ها برود. این محیط ها می تواند باعث تشدید تهوع خانم باردار شود نه کمبود اکسیژن.
    ▪ درمان طبی تهوع و استفراغ زنان باردار چیست؟
    معمولا ویتامین ۶ B باعث کاهش حالت تهوع می شود. البته این ویتامین و دیگر داروها نباید خودسرانه مصرف شوند زیرا مقادیر بیش از حد آنها در دوران بارداری باعث کرختی و آسیب رسانی به بافت های عصبی بدن و جنین در حال رشد می شود.
    ▪ درمان های گیاهی برای رفع تهوع و استفراغ بارداری وجود دارد؟
    بله. مصرف زنجبیل در رفع حالت تهوع بسیار موثر است و می توان از انواع صنعتی، خشک یا تازه زنجبیل استفاده کرد. البته دمنوش زنجبیل تازه اثر بهتری دارد. این اثر زنجبیل در تمام منابع علمی درج شده اما در مورد تاثیر گیاهان دیگر چون اسطوخودوس، آویشن و رازیانه چیزی در منابع علمی ذکر نشده است.
    ▪ حالا اگر خانمی با هیچ یک از این درمان ها بهبود نیافت چه کند؟
    تهوع و استفراغ درصد کمی از خانم های باردار آنقدر شدید است که مهار آن با روش های موجود به راحتی مقدور نیست. در این موارد متخصص زنان برای سنجش سطح الکترولیت های بدن خانم باردار از او آزمایش می گیرد و ممکن است در بیمارستان بستری اش کند.
    ▪ آیا نکته های تغذیه ای می تواند این مشکل را تسکین دهد؟
    بله، مثلا با مصرف وعده های غذایی سبک و متعدد در طول روز به طوری که معده اصلا خالی نماند، مصرف کربوهیدرات یا موادغذایی پروتئینی، داشتن بیسکویت ساده کنار تخت و خوردن تکه ای از آن هنگام تهوع شبانه یا به محض بیداری صبحگاه و قبل از بلند شدن، اجتناب از مصرف خوراکی های بودار و محرک حالت تهوع، پرهیز از خوردن غذاهای چرب زیرا هضم آنها طول می کشد، مصرف کافی مایعات (روزی ۵/۱ لیتر مایعات) و در صورت شدید بودن استفراغ، مصرف نوشیدنی های حاوی الکترولیت (قند، نمک و پتاسیم) تا تعادل آب و الکترولیت های بدن برقرار شود اما خانم باردار نباید آنقدر آب بخورد که معده اش پر شود و حتی میل به غذاخوردن را هم از دست بدهد. مصرف مکمل های همراه غذا نیز از تهوع پیشگیری می کند. مصرف مرکبات تازه با غذا و اجتناب از مصرف مکمل آهن در
    ۳ ماهه اول نیز که باعث یبوست، تهوع و استفراغ می شود، تاثیر بسیاری دارد.

    مهتاب کرلو
    روزنامه سلامت ( [Only registered and activated users can see links. ] )
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  3. #3 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,312
    پسندیده
    7,580
    مورد پسند : 6,558 بار در 5,668 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    تاثير لیموترش در کاهش تهوع خانم های باردار

    مصرف و بوئیدن لیموترش در کاهش تهوع در افرادی که شیمی درمانی می کنند و خانم های باردار موثر است.
    352935 900میترا زراتی، کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: لیموترش از مرکبات غنی از ویتامین c است لیمو ترش از بین مرکبات حاوی ویتامین c غنی است.

    زراتی افزود: در افرادی که مشکل کم خونی فقر، آهن دارند توصیه می شود، همراه غذای حاوی گوشت لیموترش را مصرف کنند ویتامین c به خصوص لیموترش جذب آهن را افزایش می دهد.

    زراتی ادامه داد: در مورد مصرف لیموترش باید به این نکته توجه داشت که لیموترش بلافاصله بعد از برش باید مصرف شود چون لیموترش ظرف مدت نیم ساعت اثرش خنثی می شود. لیموترش حتی به برش چاقو نیز حساس است و سریع اثرش از بین می رود و باید در یخچال نگه داری شود.

    زراتی تشریح کرد: افرادی که دچار تهوع هستند مانند کسانی که شیمی درمانی می کنند و همچنین خانم های باردار که تهوع دوران بارداری دارند مصرف آب لیموترش و بوئیدن پوست آن به کاهش تهوع کمک می کند.

    وی اظهار داشت: این تفکر نادرست است که بعد از مصرف غذاهای چرب خوردن لیموترش در کاهش جذب چربی موثر است.

    زراتی متذکر شد: لیموترش حاوی آنتی اکسیدان است به ویژه در افرادی که در هوای آلوده کار می کنند، مانند راننده ها و کسانی که کارهای فیزیکی در هوای آزاد انجام می دهند باید در رژیم غذايی روزانه خود لیموترش را مصرف کنند که مانع از عملکرد مواد مضرر هوا در بدن خواهد شد.

    زراتی تصریح کرد: لیموترش نباید همراه چای مصرف شود به لحاظ اینکه ویتامین c موجود در لیموترش را از بین خواهد برد چون ویتامین c نیست به حرارت حساس است.

    وی توصیه کرد: در افرادی که مشکل کلیه دارند و به دنبال مشکل کلیه پتاسيم خون آنها افزایش پیدا می کنند نباید از مرکبات به خصوص لیموترش استفاده کند./ح
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #4 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,312
    پسندیده
    7,580
    مورد پسند : 6,558 بار در 5,668 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری

    3729
    بسیاری از ناراحتی ها و عوارض دوران بارداری به این مسئله برمی گردد که شما چه چیزی می خورید و از حالت تهوع تا عوارض جدی نظیر افزایش فشارخون را در برمی گیرد.


    حالت تهوع

    بعضی از افراد حالت تهوع خفیفی در دوران بارداری دارند و برخی دیگر دچار استفراغ مداوم میشوند. علت آن احتمالاً ناشی از تغییرات عدیده ای است که در بدن فرد رخ میدهد، مانند افزایش میزان برخی هورمون ها. در صورت بروز این مشکل مادر باید صبور باشد و بداند که این دوران زودگذر است.
    چه باید کرد :
    * در برنامه غذایی خود از مواد غذایی کم چرب و کم آب مانند پنیر، نان برشته، مربا، تخم مرغ پخته شده و سیب زمینی استفاده کنید.
    * از خوردن غذاهای سرخ کرده بپرهیزید.
    * قبل از بلندشدن از رختخواب مقداری نان خشک یا بیسکوییت مصرف کنید.
    * از بوهای مشمئز کننده و نامطبوع دوری نمایید.
    * غذاها و نوشیدنی های کاهش دهنده تهوع را بیابید و آنها را مصرف نمایید. حتی اگر این مواد غذایی، نوشابه های گازدار و چیپس هم باشد، خوردن آن بهتر از هیچ نخوردن است.
    * تهوع و استفراغ موجب کاهش حجم مایعات بدن میگردد. برای جبران آن، به اندازه کافی مایعات بنوشید.
    * بیش از حد گرسنه نمانید. بسیاری از خانم ها اگر معده خود را با خوراکیهای سبک پر نگه دارند تا حدودی از حالت تهوع جلوگیری میکنند.
    سوزش سردل
    این عارضه هیچ ارتباطی با قلب شما ندارد، بلکه مربوط به مری و معده است. این حالت ناخوشایند و ترش کردن ناشی از افزایش اسید معده و برگشت آن به مری است.همچنان که حاملگی پیش میرود، اندازه بچه و حجم رحم افزایش پیدا میکند . با افزایش حجم رحم به معده مادر فشار وارد میشود و باعث رانده شدن اسید معده به مری میگردد.
    چه باید کرد :
    * بلافاصله بعد از خوردن غذا دراز نکشید؛ چرا که این کار میتواند ترش کردگی یا سوزش سردل را بدتر کند.
    * طوری بخوابید که سر شما بالاتر از تنه قرار گیرد تا برگشت اسید معده کاهش یابد.
    * سعی کنید مکرراً غذا، آن هم غذاهای سبک میل نمایید، مخصوصاً در سه ماهه دوم بارداری .
    * از مصرف تحریک کننده هایی مانند (قهوه و کافئین )، شکلات و غذاهای پرادویه و هر غذای دیگری که شما را اذیت میکند، بپرهیزید.
    * نظر پزشک خود را در خصوص مصرف داروهای آنتی اسید معده جویا شوید.
    * غذا را به آرامیو در محیط آرام ( 6 بار در روز ) مصرف کنید.
    * از خوردن غذاهای نفخ آور خودداری کنید.
    * از خوردن غذاهای حجیم قبل از خواب خودداری نمایید.
    * از خوابیدن به پشت خودداری کنید.
    یبوست
    از دیگر عارضه های دوران بارداری، یبوست است . حاملگی، حرکت موادغذایی را در طول دستگاه گوارش شما آهسته میسازد .علاوه بر این، یبوست یکی از عوارض جانبی مصرف مکمل های آهن میباشد. مصرف ناکافی فیبر و مایعات و انجام ناکافی تمرینات بدنی نیز میتواند از علل دیگر یبوست باشد.
    چه باید کرد:
    * به مصرف مکمل های تجویز شده ادامه دهید.
    * غذاهایی که فیبر زیادی دارند را مصرف کنید.
    * روزانه حداقل 8 لیوان مایعات فاقد کافئین بنوشید تا اثرات ملین فیبر را افزایش دهد.
    * انجام فعالیت منظم ورزشی باعث تحریک دستگاه گوارش میشود و حرکات منظم روده را افزایش میدهد.
    * از گلابی، آلو ، انجیر ، انگور ، زردآلو و ... استفاده نمایید.
    * نان سبوس دار مثل( نان سنگک ) مصرف کنید.
    * از روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
    * استراحت و خواب کافی داشته باشید.
    * میوه ها مخصوصاً میوه های خشک مانند انجیر خشک، قیسی، آلوی خیسانده و ... و سبزیجاتی مانند کاهو، خیار و نخود سبز پخته را بیشتر مصرف نمایید.
    بواسیر
    بواسیر به گشاد شدن و تورم سیاهرگ های اطراف راست روده اطلاق میگردد که موجب خارش و گاهی درد شدید میشود.هنگامیکه یبوست دارید و برای اجابت مزاج به خود فشار میآورید و یا موقع زایمان، متحمل فشار میشوید بواسیر ایجاد میشود.
    چه باید کرد :
    * موارد مربوط به یبوست را رعایت نمایید.
    * مقدار زیادی فیبر و مایعات را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا مدفوع نرم بماند.
    * در صورتی که دچار مشکل شدید، با پزشک خود مشورت کنید.
    خانم های باردار در شرایط طبیعی باید از ماه اول بارداری تا پایان ماه ششم هر ماه یک بار و در ماه های هفتم و هشتم 15 روز یک بار و در ماه نهم هفته ای یک بار به مرکز بهداشت، ماما یا پزشک جهت معاینه مراجعه نمایند.
    ورم کردن
    آب اضافه ای است که در داخل و اطراف سلول های بدن نگه داشته شده است. در دوران بارداری حجم خون شما زیاد میشود و آب سلول ها نیز افزایش مییابد. البته برخی از ورم ها طبیعی هستند و برخی نیستند.
    چه باید کرد :
    * از ایستادن به مدت طولانی اجتناب کنید و گاهی پاهای خود را بالا نگه دارید.
    * مصرف سدیم ( نمک ) را محدود کنید.
    تنفر از غذا
    به طور کاملاً ناگهانی، مزه و بوی غذاهای خاصی را نمیتوانید تحمل کنید. حتی ممکن است غذایی باشد که قبلاً آن را دوست داشتید و دائماً مصرف میکردید. علت این امر هنوز مشخص نشده و ممکن است به همان سرعتی که ایجاد شده از بین برود.
    چه باید کرد :
    * نگران نباشید. شما میتوانید در یک گروه از مواد غذایی مثل لبنیات، بعضی را به جای بعضی دیگر مصرف کنید. مگر این که نتوانید کل یک گروه مواد غذایی را تحمل کنید.
    * در صورت امکان به جاهایی که غذا را طبخ میکنند نزدیک نشوید.
    * سعی کنید غذاهایی را که میخورید سرد و یا در حد درجه حرارت اتاق باشد؛ چرا که در این حالت بوی آن ها به حداقل میرسد.
    * اگر پی بردید که نمیتوانید انواع غذاها را مصرف نمایید با یک متخصص رژیم درمانی مشورت نمایید تا برای شما برنامه غذایی مناسب تنظیم کند.
    فشار خون
    فشار خون از اختلالات شایع دوران بارداری است که پیشرفت آن منجر به علائم مسمومیت حاملگی و مسمومیت های شدید حاملگی میشود. مسمومیت حاملگی پس از هفته بیستم بارداری بروز میکند و علامت آن افزایش فشار خون همراه با دفع پروتئین از ادرار ( به میزان 300 میلی گرم یا بیشتر در 24 ساعت ) و ورم دست و صورت است.در مسمومیت شدید حاملگی، فشار خون به 16 روی 10 یا بالاتر میرسد و میزان دفع پروتئین از ادرار در 24 ساعت به 5 گرم یا بیشتر میرسد. در این حالت زن باردار دچار تاری دید، سردرد و در حالت شدیدتر حملات غش در نزدیک زایمان میشود.
    چه باید کرد :
    * معمولاً استراحت مطلق در وضعیت خوابیده به پشت توصیه میشود.
    * رژیم بدون نمک یا حداقل 4 تا 5 گرم سدیم در روز میتواند مفید باشد.
    * کنترل دقیق فشار خون در طی بارداری و مراجعه منظم به پزشک لازم است.
    توصیه های کلی :

    • به محض این که از حاملگی خود مطلع شدید به یکی از مراکز بهداشتی- درمانی یا پزشک مراجعه نمایید.
    • افزایش وزن در دوران بارداری باید کم کم صورت گیرد، چون افزایش ناگهانی وزن خطرناک است.
    • در صورتی که در دوران بارداری به خصوص سه ماه آخر به اندازه کافی وزن اضافه نکردید، میتوانید از نان، برنج، ماکارونی، سیبزمینی و چربی ها استفاده نمایید.
    • همه زنان باردار با هر شرایطی اعم از لاغری و چاقی، در دوران بارداری باید افزایش وزن داشته باشند، ولی میزان افزایش وزن آنان باید زیرنظر ماما یا پزشک باشد.




    گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

    www.seemorgh.com/health

    منبع: سلامتی و تغذیه تبیان
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  5. #5 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,312
    پسندیده
    7,580
    مورد پسند : 6,558 بار در 5,668 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    D8A8D8A7D8B1D8AFD8A7D8B1DB8C20D8AAD8BAD8B0DB8CD9872016 خانم های باردار غذاهای سرخ كردنی مصرف نکنند

    اضافه وزن و چاقی یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی و عامل خطر برای بسیاری از بیماری های دوران بارداری است و بهتر است خانم های باردار از سرخ کردن غذاها اجتناب كرده و حتی الامکان غذاها را به شکل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف کنند، چربی اطراف گوشت و پوست مرغ را قبل از پخت، جدا و از مصرف آنها خودداری كرده و از شیر و محصولات لبنی کم چرب استفاده کنند.

    به جای بكاربردن سس های چرب در تهیه سالاد از چاشنی هایی مثل آبلیمو، سرکه، آبغوره، آب نارنج استفاده کرده و از تنقلات پرچرب مثل چیپس، پیراشکی و شکلات اجتناب كنند همچنین مصرف فست فودها را كه حاوی چربی زیادی هستند مثل سوسیس، كالباس و پیتزا باید محدود شود.این گزارش می افزاید: راه های کاهش مصرف مواد قندی یكی از راه های پیشگیری از چاقی در این دوران است و لازم است زنان باردار از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات در میان وعده ها استفاده كنند و مصـــرف دوغ کـم نمک و بــدون گـــاز، آب و آب میــوه های طبیــعی را جایگزین نوشابه های گازدار كنند.بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه، خانم های باردار برای افزایش دریافت فیبر باید روزانه از سبزی خوردن، سبزی های محلی یا سالاد همراه غذا استفاده كرده، از میوه های تازه به عنوان میان وعده مصرف كنند و به جای نان های سفید از نان های سبوس دار استفاده کنند.
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #6 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,312
    پسندیده
    7,580
    مورد پسند : 6,558 بار در 5,668 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    تهوع و استفراغ صبحگاهی در دوران بارداری







    تهوع و استفراغ اغلب بعنوان «حال بهم خوردگی صبحگاهی در بارداری» نامیده می شود که علایم عمومی و ناراحت کننده خانم های باردار است. حال بهم خوردگی صبحگاهی نام اشتباهی است زیرا بیشتر خانم های باردار در طول روز از آن رنج می برند.بعضی از موارد مهم تهوع و استفراغ در دوران بارداری
    شیوع:
    حالت تهوع و حال بهم خوردگی در دوران بارداری بسیار معمول است و در ۵۰ تا ۸۰ درصد از بانوان باردار اتفاق می افتد.
    زمان وقوع:
    در بیشتر موارد علایم معمولا از هفته پنجم آغاز و در هفته سیزدهم بارداری تمام می شود. اگرچه در بیست درصد از بانوان تهوع و استفراغ ممکن است تمامی مدت بارداری ادامه یابد.
    علت تهوع و استفراغ دوران بارداری هنوز نامعلوم است.
    حالت تهوع و حال بهم خوردگی شدید
    در بعضی از موارد حالت تهوع و حال بهم خوردگی شدید، منجر به از بین رفتن آب بدن، بهم خوردن توازن الکترولیت ها و گاهی اوقات کم شدن وزن می شود و در این حالت نیاز به بستری شدن در بیمارستان است.
    در بیشتر موارد مقصود از درمان، بهبود شرایط زندگی خانم های باردار است. درمان حالت تهوع و حال بهم خوردگی شدید بارداری بسیار ضروریست و می تواند نجات بخش باشد . هیچگونه درمان خاصی برای تمامی بانوان باردار وجود ندارد. یک رویکرد دقیق چند مرحله ای که شامل تنظیم برنامه غذایی، استفاده از گیاهان دارویی و داروها است، باید براساس نیازهای بانوان باردار در نظر گرفته شود. پشتیبانی های احساسی در این مورد بسیار ارزشمند است. اگرچه نکات زیر در این مورد قابل ذکر می باشد:
    در شرایطی که اندازه هورمون های بارداری زیاد بوده ( بارداری های دوقلو وغیرطبیعی)، که با وقوع بیشتر حالت تهوع و حال بهم خوردگی همراه است. از طرف دیگر، بانوانی که هورمون های زمان بارداری آنان کمتر ( خانم های سیگاری) است، حالت تهوع و حال بهم خوردگی کمتری را تجربه می کنند.
    بانوانی که از ویتامین های دوران بارداری استفاده می کنند، کمتر دچار حالت تهوع و حال بهم خوردگی های شدید می شوند.
    شواهد کمی نشان می دهد که ناراحتی های روانی و دگرگونی های عصبی که به بیماری های فیزیکی تبدیل می شوند دلیلی برای حالت تهوع و حال بهم خوردگی هستند. اگرچه حالت تهوع و حال بهم خوردگی خصوصاً درموارد شدید آن، باعث ناراحتی و پریشانی می شود که این خود حال بهم خوردگی را تشدید می کند.
    قابلیت های ژنتیکی: تاریخچه حالت های شدید حال بهم خوردگی در افراد دیگر خانواده نشان می دهد که مسائل ژنتیکی در این خصوص تاثیر گذار است. تاریخچه حالت تهوع و حال بهم خوردگی در بارداری قبلی نشانگر قابلیت ذاتی فرد باردار است.
    تاریخچه سردردهای میگرنی با حالت تهوع و حال بهم خوردگی رابطه دارد.
    بانوان در اولین بارداری در مقایسه با بارداری های بعدی، کمتر دچار حال بهم خوردگی شدید می شوند.

    زمانی که بین نوبت های بارداری زمان کوتاهی است، حالت تهوع و حال بهم خوردگی بطور معمول بیشتر مشاهده می شود.
    بانوان اغلب در اوایل بارداری حالت تهوع را تجربه می کنند. در بیشتر موارد این علایم ملایم و زود گذر است و بسادگی با تغییر رژیم غذایی قابل پیشگیری است. اگرچه در بعضی موارد احتمال شدت آن نیز وجود دارد. تهوع شدید ممکن است در تمامی مدت بارداری ادامه داشته و با کم شدن آب بدن و از دست دادن وزن نیز همراه باشد.
    حتی در مواردی که حال بهم خوردگی شدید نیست، تهوع و استفراغ می تواند بر دیدگاه خانم ها به مسئله بارداری تاثیر گذار باشد و موجب ناراحتی شدید شده و در نیازهای تغذیه ای بارداران مداخله کند.



    پیشنهادات تغذیه ای
    - از غذاها و بوهایی که تشدید کننده علایم حالت تهوع و حال بهم خوردگی است، دوری کنید.
    - از خوردن قرص های آهن خودداری کنید.
    - در روز به اندازه کافی آب ( یک تا یک و نیم لیتر) یا نوشابه هایی که حاوی نمک، گلوکز و پتاسیم است، بنوشید و همچنین عصاره زنجبیل بعلاوه آب و شکر درمانی سنتی برای حالت تهوع و حال بهم خوردگی است. سوپ آب گوشت با رشته یا با برنج نیز مفید می باشد. از خوردن سوپ هایی که با خامه تهیه شده، بدلیل چربی فراوان آن خودداری کنید.

    - از درمان های گیاهی و طبیعی با نظر پزشکتان استفاده کنید.
    - ویتامین b6 بدلیل خاصیت ضد تهوع آن مورد استفاده قرار می گیرد.
    - قرص های زنجبیل نیز مفید است.
    - مواد نشاسته ای مثل سیب زمینی، برنج و ماکارونی برای تغذیه پیشنهاد می شود .
    - غذا و پیش غذاهای شیرین با پروتئین زیاد و کربوهیدرات ها را مورد استفاده قرارد دهید و از غذاهای چرب و با ادویه فراوان دوری کنید. وعده های غذایی کم حجم در زمان های کوتاه به شما کمک می کند.
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

+ ارسال موضوع جدید

موضوعات مشابه

  1. دانستنـی چرا در مسافرت حالت تهوع میگیریم؟
    توسط N e D a در انجمن بیماریهای مری و معده
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 25-12-2011, 23:53
  2. 16 ماده ضد تهوع
    توسط faraso در انجمن رژیم درمانی - Diet therapy
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 01-03-2011, 20:22
  3. 16 ماده ضد تهوع
    توسط The X در انجمن تغذیه سالم - Food
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 01-03-2011, 11:36
  4. مصرف زنجبيل تهوع را بهبود مي بخشد
    توسط Meis@M در انجمن تغذیه سالم - Food
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 19-11-2009, 15:34

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تمامی حقوق سایت و قالب برای پایگاه نامیان دانش محفوظ می باشد و طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رايانه ای هرگونه کپي برداري ممنوع بوده و پيگرد قانوني دارد.
درباره ما
پايگاه علم و فناوری ناميان دانش با هدف حمايت و حركت در جهت توليد علم به عنوان راهبرد اصلی و همچنين ايجاد پايگاهی معتبر در زمينه ی ارائه و معرفی علوم مختلف قدم به عرصه ی رسانه های ديجيتال گذاشته است .
دوستان ما
ما در شبکه های اجتماعی