تبلیغات
تبلیغات شما در اینجا
موسسه خیریه محک نامیان دانش

کاربران دعوت شده

+ ارسال موضوع جدید
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 6 , از مجموع 6

موضوع: راهنمای تغذیه بیماران دیابتی

  1. #1 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    Lightbulb راهنمای تغذیه بیماران دیابتی


    دیابت یا مرض قند ممکن است در اثر عواملی مانند ژنتیک ، سابقه خانوادگی ، چاقی ، سن بالا ، محیط ، شیوه زندگی ( برنامه غذایی نادرست ، فعالیت بدنی کم ، اضطراب ،۰۰۰۰) در گروههای سنی مختلف و یا حتی در دوران بارداری بوجود می آید .انواع دیابت :
    دیابت نوع ۱ :
    بیشتر در افراد زیر ۳۰ سال ایجاد می شود و بیمار نیاز به تزریق انسولین دارد . ( دیابت وابسته به انسولین)
    دیابت نوع ۲ :
    معمولا در افراد بالای ۴۰سال و چاق و کم تحرک ایجاد می شود. بیمار معمولا نیازی به تزریق انسولین ندارد و برای کنترل بیماری از رژیم غذایی و دارو های کاهنده قند خون استفاده می شود .( دیابت غیر وابسته به انسولین )
    یک فرد دیابتی با انتخاب صحیح مواد غذایی مصرفی خود می تواند نقش موثری در کنترل قند خون داشته باشد . توجه داشته باشید که افزایش وزن ، شانس ابتلا به دیابت را افزایش می دهد بنابر این برای پیشگیری و کنترل این بیماری ، علاوه بر کاهش مصرف مواد غذایی شیرین ، داشتن رژیم غذایی کم چرب و کم کالری به افراد دارای اضافه وزن توصیه می شود.
    توصیه هایی جهت اصلاح شیوه تغذیه
    -کاهش وزن و کاهش میزان انرژی دریافتی در افراد با وزن بالا و چاق
    -تنظیم ۳ وعده اصلی ، ۳-۲ میان وعده غذایی در روز ( تقسیم غذای فرد به وعدهای بیشتر و حجم کمتر )
    -دریافت متعادل روزانه از چهار گروه اصلی مواد غذایی
    ( شیر و لبنیات ، نان و غلات سبوس دار، گوشت های سفید و حبوبات ، سبزیجات و میوه ها)
    -کاهش مصرف قند ، شکر، عسل ، مربا ، ژله های قندی ، شکلات ، پولکی ، سوهان ، گز ، خرما ، شربت ، بستنی ، نوشابه ، آب میوه های صنعتی ، کیک و شیرینی
    -کاهش مصرف نمک
    - جایگزین نمودن نان های سبوس دار ( سنگک ، جو ، بربری سنتی) به جای نان های سفید ( لواش ، باگت )
    - از مواد غذایی حاوی فیبراستفاده کنید . مثل نان های سبوسدار ،میوه و سبزیجات کامل
    - مصرف روزانه ۵-۳ واحد سبزجات یا غذایی که در آن سبزی بکار رفته باشد مثل خورش سبزی ، خورش کرفس
    * هر واحد سبزیجات معادل : یک لیوان سبزی خام یا نصف لیوان سبزی پخته می باشد.
    مصرف سبزی های سبز تیره و زرد تیره مانند اسفناج ، کاهو، هویج ، فلفل سبز ، فلفل دلمه ای ، کدو ، خیار ، شوید ، شنبلیله وسیر
    - مصرف روزانه ۴-۲ واحد میوه تازه و کامل ( ترجیحا همراه با پوست و گوشت میوه )
    * هر واحد میوه معادل یک عدد سیب متوسط ،یک عدد پرتقال یا کیوی متوسط ، ۴/۳ لیوان (۱۲ عدد) گیلاس یا آلبالو
    - پرهیز از مصرف میوه های بسیار شیرین مثل هندوانه ، خربزه ، طالبی و موز و انگور
    - کاهش مصرف گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با گوشت سفید مانند گوشت مرغ و ماهی
    - پرهیز از مصرف غذای سرخ کرده و استفاده ازروشهای
    آب پز ، کبابی یا بخار پز کردن به جای سرخ کردن
    - مصرف روززانه ۳-۲ واحد لبنیات کم چرب
    * هر واحد لبنیات معادل یک لیوان شیر ، ۴/۳ لیوان ماست یا ۲ لیوان دوغ می باشد .
    - افراد دیابتی که انسولین تزریق می کنند ، باید ۳۰ دقیقه بعد از تزریق انسولین یک وعده غذایی میل کنند ( نباید تزریق انسولین و صرف غذا فاصله زیادی باشد )
    * توجه *
    *بیماران مبتلا به دیابت ، بایستی علائم کاهش قند خون را شناخته و در صورت بروز این مشکل ، جهت رفع آن به سرعت اقدام نمایند .
    * مصرف میوه کامل و تازه بسیار بهتر و مفید تر از مصرف آبمیوه ( حتی خانگی ) می باشد.
    علائم کاهش قند خون عبارتند از :
    لرزش ، گیجی ، گرسنگی ، تحریک پذیری ، ضعف ، سردرد ، تنفس تند و کوتاه ، بی حسی لب و زبان ، تشنج ، سرگیجه ، رنگ پریدگی ، حالت تهوع ، تعریق زیاد
    در صورت بروز این علائم بایستی به بیمار مایعات قندی مثل آب میوه یا چند حبه قند یا مقداری شکر حل شده در یک لیوان آب داده شود و پس از ۱۵ دقیقه اگر بیمار به حال طبیعی برنگشت ، مجددا این عمل تکرار شود.
    منابع :
    - برنامه غذایی برای بیماران دیابتی
    - انستیو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
    - راهنمای رژیم درمانی
    - انجمن تغذیه ایران
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  2. #2 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    تغذیه و دیابت





    غذا چگونه بر قند خون شما اثر میگذارد؟تغذیه مناسب اولین قدم در کنترل دیابت است. داشتن یک رژیم متعادل به شما کمک می کند که وزن مناسبی داشته باشید، از بالا رفتن قند خون پیشگیری شود، فشار خون و چربی خون بالا کنترل شود و بطور کلی احساس بهتری داشته باشید.
    زمان غذا خوردن و مقدار غذایی که میخورید، کمک میکند که قند خون در محدوده طبیعی قرار گیرد. با دقت در این دو عامل یعنی زمان و حجم غذا، میتوانید از بالا رفتن بیش از حد یا پایین افتادن قند خون جلوگیری کنید.
    رژیم غذایی، کنترل وزن، ورزش و در برخی موارد، داروها، راههای اصلی کنترل دیابت هستند. از بین این عوامل، رژیم غذایی مشکلترین بخش بنظر میرسد چرا که اغلب بیماران، رژیم غذایی را محدود کننده میبینند. اما خوب است بدانیم که رژیم غذایی دیابتی، تفاوت چندانی با رژیم افراد معمولی ندارد و با تغییرات اندکی در آن، به نتیجه مطلوب دست خواهیم یافت
    با هرم غذایی دیابتی و گروههای غذایی آشنا شویم هرم غذایی دیابتی، غذاها را به ۶ گروه تقسیم میکند. اندازه مربوط به هر گروه غذایی در شکل، متفاوت است که نشان می دهد از آن گروه غذایی، چه مقدار باید مصرف شود.
    بزرگترین گروه – نان، غلات و مواد نشاسته ای – در قاعده هرم قرار گرفته است. این بدان معناست که شما باید تعداد واحدهای بیشتری از این گروه در مقایسه با گروههای دیگر دریافت کنید. کوچکترین گروه غذایی – چربیها و شیرینیها– در رأس هرم قرار گرفته است که نشان میدهد از این گروه میبایست به مقدار کمی خورده شود. با این حال ضروری است که در هر روز از همه گروههای غذایی در رژیم خود استفاده کنید و این مطلب که دیابتیها نباید مواد نشاستهای مصرف کنند اصلاً صحیح نیست.
    در هرم غذایی، محدودهای از واحدها در نظر گرفته شده است. چنانچه شما حداقل تعداد واحدهای هر گروه را مصرف کنید، در حدود ۱۶۰۰ کالری و چنانچه حداکثر تعداد واحدها را انتخاب کنید، حدود ۲۸۰۰ کالری انرژی دریافت کرده اید.
    هرم غذای دیابتی، به شما کمک میکند که راحتتر به خاطر آورید چه غذاهایی باید مصرف کنید. برای اینکه یک برنامه غذایی مناسب براساس نیازهای فردی شما تنظیم شود، لازم است با متخصص تغذیه که در زمینه دیابت تجربه دارد، مشورت نمایید. برای مشورت با این افراد، میتوانید با مراکز زیر تماس بگیرید:
    ۱ – انجمن دیابت ایران
    ۲ – مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی تهران (بیمارستان شریعتی)
    در اینجا گروههای غذایی هرم توضیح داده میشود و مقدار واحدهای هر گروه نیز بیان میگردد.
    نان، غلات و مواد نشاسته ای
    در قاعده هرم، گروه نان، غلات و برنج قرار دارد. این موادغذایی، عمدتاً حاوی کربوهیدرات هستند. غذاهای موجود در این گروه عمدتاً شامل غلاتی نظیر گندم و جو میباشد.
    سبزیجات نشاستهای نظیر سیبزمینی، نخود سبز و ذرت و همچنین حبوبات نظیر لوبیا چیتی، عدس و لپه به این گروه تعلق دارند.
    علت اینکه سبزیجات نشاستهای و حبوبات در این گروه هستند این است که در یک واحد از آنها، مقدار کربوهیدرات به اندازه یک برش نان است. بنابراین شما میتوانید در طراحی رژیم غذاییتان، آنها را کربوهیدرات به شمار آورید. روزانه ۱۱ – ۶ واحد از این گروه میتوانید مصرف کنید.
    یک واحد از این گروه شامل:
    •۱ کف دست نان (سنگک، بربری و تافتون)= ۴ کف دست نان لواش= ۳۰ گرم
    •۴/۳ لیوان غلات آماده خوردن (برشتوک)
    • ۳ /۱ لیوان برنج یا ماکارونی پخته
    • ۲/۱ لیوان لوبیا چیتی، عدس، نخود یا ذرت پخته
    •۱ عدد سیب زمینی کوچک
    •۴– ۳ عدد بیسکویت کراکر
    •۳ لیوان ذرت بو داده (پاپ کورن) بدون روغن
    به منظور مصرف سالم تر گروه غلات و نشاسته ها:
    - سعی کنید از انواع غلات سبوسدار نظیر نان سنگک یا بیسکویتهای سبوسدار استفاده کنید.
    - از حبوبات بعنوان منابع غنی از فیبرهای محلول استفاده کنید.
    - مصرف مواد نشاستهای با روغن زیاد مانند سیبزمینی سرخ شده را به حداقل برسانید.
    - در میان وعده، از منابع کربوهیدراتی کمچربی مثل کراکر استفاده کنید.
    سبزی ها
    سبزیها بدلیل اینکه چربی ندارند، انتخاب مناسبی برای وعده های غذایی میباشند. همچنین میتوان از آنها بعنوان میان وعدههای کمکالری استفاده کرد. سبزیجات غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر هستند. این گروه غذایی شامل کلیه سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج، جعفری، تره و …. ، کلم، گلکلم، هویج، کاهو، خیار و گوجه فرنگی است. سبزیجات نشاستهای نظیر سیبزمینی، ذرت و نخود سبز، در رژیم غذایی افراد دیابتی، در گروه غلات و نشاسته قرار میگیرند. هر روز حداقل ۵ – ۳ واحد از این گروه مصرف کنید.
    ۱ واحد از این گروه شامل:
    •۱ لیوان سبزیجات خام نظیر سبزی خوردن، کاهو و …
    • ۲/۱ لیوان سبزیجات پخته نظیر هویچ یا لوبیا سبز پخته و …
    • ۲/۱ لیوان آب گوجه فرنگی، هویج و یا سایر سبزیجات
    به منظور مصرف سالم تر گروه سبزی ها:
    - سبزیجات خام یا پخته را هر روز مصرف کنید.
    - سبزیها را با مقدار خیلی کم آب بپزید و حتیالامکان از سرخ کردن آنها بپرهیزید.
    - برای سالادها از سس کمچرب یا بدون چربی و یا روغن زیتون به همراه سرکه استفاده نمایید.
    میوهها
    میوهها حاوی کربوهیدرات هستند. آنها همچنین دارای مقادیر فراوانی ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند. این گروه، کلیه میوهها از جمله سیب، پرتقال، گلابی، زردآلو، هلو و انگور را دربر میگیرد. هرروز ۴ – ۲ واحد از این گروه استفاده کنید.
    ۱ واحد از این گروه شامل:
    • ۱ عدد میوه تازه کوچک نظیر سیب، پرتقال، لیمو شیرین، موز
    • ۲/۱ عدد گریپ فروت
    • ۱ برش هندوانه
    • ۴/۱ عدد طالبی
    • ۱- ۲/۱ لیوان میوه های ریز نظیر انگور، انار، آلبالو، توت فرنگی
    • ۴ عدد انجیر متوسط
    • ۳ عدد خرما
    • ۲/۱ لیوان کمپوت میوه
    • ۴/۱ لیوان میوه خشک نظیر انواع برگه، کشمش، توت و انجیر خشک
    • ۲/۱ لیوان آب میوه
    به منظور مصرف سالم تر گروه میوه ها:
    - به جای آبمیوه، میوه تازه را که فیبر بیشتری دارد انتخاب کنید.
    - میوهها و یا آبمیوهها را بدون افزودن شکر مصرف کنید.
    - از مرکبات نظیر پرتقال، گریپفروت و نارنگی در رژیم روزانه خود بگنجانید.
    شیر و ماست
    گروه شیر و فرآوردههای لبنی، حاوی مقدا فراوانی پروتئین و کلسیم و همچنین بسیاری از ویتامینها می باشند. هر روز ۳ – ۲ واحد از این گروه غذایی را در رژیم خود بگنجانید.
    ۱ واحد از این گروه شامل:
    •۱ لیوان شیر یا ماست
    •۲ لیوان دوغ
    به منظور مصرف سالم تر گروه شیر:
    - شیر یا ماست کمچرب و یا بدون چربی را انتخاب کنید.
    - از ماست میوهای کمچرب یا بدون چربی با شیرین کنندههای کمکالری استفاده کنید.
    - از ماست کمچرب بعنوان خامه در غذاها و یا بجای سس مایونز در سالاد استفاده کنید.
    گوشت و جانشینهای آن
    گروه گوشتها شامل شامل گوشت قرمز (گاو، گوسفند، و …..) و سفید (ماکیان و ماهی)، مغزهای روغنی یا آجیل (بادام زمینی، فندق، پسته و …)، پنیر، سویا و تخممرغ میباشد. این گروه منبع خوب پروتئین و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است. روزانه ۳ – ۲ واحد از این گروه مصرف کنید.
    ۱ واحد این گروه شامل:
    • ۹۰– ۶۰ گرم گوشت، مرغ یا ماهی پخته بدون چربی
    • ۴/۳- ۲/۱ لیوان ماهی تون
    • ۹۰ – ۶۰ گرم پنیر
    • ۱ عدد تخممرغ *
    • ۲/۱ لیوان سویا*
    • ۲ قاشق غذاخوری آجیل*
    • ۲ قاشق غذاخوری کره بادامزمینی *
    * معادل g 30 گوشت
    برای اینکه بتوانید مواد غذایی متنوع از این گروه را در رژیم غذایی خود داشته باشید، بهتر است به جای اینکه بگوییم ۳-۲ واحد مصرف کنید، بگوییم:
    روزانه ۶ – ۴ اونس از این گروه میتوانید مصرف کنید.
    هر ۱ اونس گروه گوشت و جانشین های آن شامل:
    • ۳۰ گرم گوشت یا مرغ یا ماهی پخته شده
    • ۱ عدد تخممرغ
    • ۱ قوطی کبریت پنیر (۳۰ گرم)
    • ۲ قاشق غذاخوری سرخالی آجیل نظیر تخمه، پسته، بادام، گردو
    • ۱ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
    •۲/۱ لیوان سویا
    به منظور مصرف سالم تر گروه گوشت و جانشین های آن:
    - بیشتر از مرغ و ماهی بجای گوشت قرمز استفاده کنید.
    - پوست مرغ را قبل از پخت جدا کنید.
    - چربیهای گوشت قرمز را قبل از پخت کاملاً جدا کنید.
    - روشهایی چون بخارپز کردن، کبایی کردن و تفت دادن را بجای سرخ کردن و افزودن روغن انتخاب کنید.
    - از پنیر کمچرب بجای خامهای استفاده کنید.
    - تخممرغ را با روغن خیلی کم درست کنید و حتیالامکان آنرا آبپز نمایید.
    - بدلیل خواص مفید سویا جایگاه ویژهای برای آن در رژیم غذایی قایل شوید.
    - مقدار کمی از انواع آجیل بی نمک را بدلیل چربی های مفید آن در رژیم روزانه خود بگنجانید.
    چربی ها و شیرینیها
    چربی ها و شیرینیها حاوی مقدار زیادی کالری هستند. بعضی انواع چربیها نظیر چربیهای اشباع و کلسترول، خطر ایجاد بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهند. محدود کردن این نوع غذاها به کاهش وزن و کنترل قند خون کمک زیادی میکند. سعی کنید تا آنجا که ممکن است، از این گروه غذایی کمتر استفاده کنید.
    • چربیها
    ۱ واحد چربی شامل:
    • ۱ قاشق مرباخوری روغن، کره، سس مایونز، مارگارین
    • ۱ قاشق غذاخوری پنیر خامهای، سس سالاد
    به منظور مصرف سالم تر گروه چربی ها:
    - مصرف چربی خود را محدود کنید.
    - مصرف چربی اشباع را محدود کنید. این نوع چربی در گوشت قرمز و فرآوردههای حیوانی نظیر کره و پنیر یافت میشود.
    - به جای روغن جامد، از روغن های مایع استفاده کنید. از بین روغن های مایع، روغن زیتون از ارزش غذایی ویژه ای برخوردار است. سعی کنید هر روز از این روغن در سالاد خود استفاده نمایید.
    شیرینیها
    ۱ واحد شیرینی شامل:
    • ۲/۱ لیوان بستنی
    • ۱ عدد کلوچه کوچک
    • ۲ عددشیرینی خشک کوچک
    • ۴ عدد شکلات کوچک
    به منظور مصرف سالم تر گروه شیرینی ها:
    - از شیرینیها کمتر استفاده کنید چرا که حاوی مقادیر فراوانی روغن و شکرهستند.
    - چنانچه عادت به مصرف شیرینی دارید، آنرا جزئی از برنامه غذایی روزانه محاسبه کنید، نه اینکه به برنامه غذایی اضافه کنید.
    برای آنکه سطح قند خونتان را در حد طبیعی نگهدارید نکات زیر را رعایت کنید:
    - هر روز به همان مقدار تعیین شده غذا بخورید.
    - غذای اصلی و میان وعدهها را در یک ساعت مشخص مصرف کنید.
    - هرگز وعده اصلی و میان وعدهها را در برنامه غذایی حذف نکنید.
    - داروهای تجویز شده را سر وقت مصرف کنید.
    - هر روز در یک ساعت مشخص ورزش کنید.
    - اگر از قرصهای دیابتی گروه سولفونیلاوره (گلیبنکلامید – گلیکلازید و …….) استفاده میکنید احتمالاً به میان وعده به ویژه در بعد از ظهر و غروب احتیاج دارید.
    - اگر متفورمین یا آکاربوز استفاده میکنید به میان وعده احتیاج ندارید.
    - اگر انسولین مصرف میکنید نیاز به میان وعده دارید (مگر آنکه انسولین شما نوع همولوگ -غیر از regular و NPH – باشد). اگر یک تزریق انسولیندارید علاوه برسه وعده غذای اصلی، یک میان وعده نیمه روز مورد نیاز است، اما اگر دو تزریق کوتاه و متوسط اثر( regular و NPH ) یا بیشتر دارید به سه وعده غذای اصلی و سه میان وعده احتیاج دارید.
    - یادداشت روزانه غذا در تصمیمگیریهای مهم در مورد دارو، وعده های غذایی و برنامه ورزشیستان کمک خواهد کرد. همان موقع که میخورید یادداشت نمایید، منتظر نشوید که پس از خوردن بنویسید. اگر میخواهید وزن از دست بدهید علاوه بر مواد غذایی خورده شده وزن آنچه را که میخورید نیز یاداشت نمایید. یادداشتها را در ملاقات بعدی با کارشناس تغذیه همراه داشته باشید.
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  3. #3 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    قند خون را به روشی ساده پائین بیاوریم

    با مصرف ادویه جات در غذا و نوشیدنی ها از جمله دارچین قندخون کاهش و برای دیابتی ها نیز مناسب است.
    760514 415دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: مصرف ادویه جات به طرق مختلف از جمله استفاده در غذاها و همچنین در چای از قدیم مرسوم بوده است.

    وی افزود: در طب سنتی، دارچین از ادویه جاتی بوده که گرم به حساب می آمده و استفاده در غذاها و چای باعث می شود از لخته شدن خون، سرطان، پیشرفت سلول های سرطانی پیشگیری کند.

    وی عنوان کرد: ادویه جات اشتها را پائین می آورد و همین باعث می شود فرد غذای کمتری بخورد و لاغر بماند.

    وی تصریح کرد: دارچین به پائین آوردن قند خون کمک می کند و سیستم منابولیسم بدن را بالا می برد و کاهش وزن را شامل می شود.

    وی در اشاره به خاصیت دارچین افزود: مصرف 6-1 kg دارچین 18 درصد قند خون را پائین می آورد و این برای دیابتی ها مناسب است در صورتی که دیابتی ها هم از داروها استفاده و هم رژیم خود را ادامه دهند مصرف دارچین نیز به پائین آمدن قند خونشان کمک خواهد کرد.

    وی خاطرنشان کرد: دارچین برای کسانی که ناراحتی تنفسی دارند مناسب است همچنین در تغذیه ورزشکاران توصیه می شود./ح
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  4. #4 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    ضد دیابت های طبیعی را بشناسید

    گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یك داروی كاهنده گلوكز خون شناخته شده است. عصاره برگ گزنه میتواند نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قند خون و تخریب سلولهای پانكراس داشته باشد.
    266087 443سلامت نیوز: اگر دیابتی هستید و میخواهید برای کنترل قند خونتان از راههای طبیعی نیز استفاده کنید، این مقاله به شما كمك میكند.

    استفاده از گیاهان دارویی در درمان انواع بیماری ها، قدمتی درست به اندازه خود بیماریها دارد. دیابت نیز از این قاعده مستثنا نیست و بسیاری از بیماران دیابتی با گیاهان دارویی معالجه میشدند.

    هر چند استفاده از برخی گیاهان دارویی در درمان این بیماری موثر واقع میشوند اما ذكر این نكته ضروری است كه باید مصرف هر كدام از آنها با تشخیص پزشك متخصص و همچنین پزشكان متخصص در زمینه طب سنتی باشد، زیرا برخی از انواع گیاهان با برخی داروهای شیمیایی تداخل پیدا كرده و اثر معكوس میگذارند.

    ضمن آنكه اثر هر كدام از آنها از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در ادامه برخی از عمده ترین گیاهانی كه در طول تاریخ به این منظور استفاده میشدند را با هم مرور میكنیم.

    پیاز و سیر

    تركیبات گوگردی مانند آلیل پروپیل دی سولفید موجود در پیاز و همچنین اكسید آلیل دی سولفید موجود در سیر با افزایش میزان انسولین خون، نقش بسیار مهمیدر كاهش قند خون ایفا میكنند. به همین منظور قرصهای سیر در بازار موجود است كه مصرف آنها تا حدودی قند خون را كاهش میدهد.

    شنبلیله

    بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی باعث كاهش قند خون شده و به دیابتیها كمك میكند. این گیاه همچنین موجب تسكین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری میشود. علاوه بر قند خون، تخم شنبلیله، كلسترول خون را نیز كم میكند. ماده موثر تخم شنبلیله، گالاكتولامان است كه از انواع فیبرهای قابل حل در آب است.

    دم كرده گیاه گزنه


    گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یك داروی كاهنده گلوكز خون شناخته شده است. عصاره برگ گزنه میتواند نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قند خون و تخریب سلولهای پانكراس داشته باشد.

    عدس الملك

    این گیاه به منظور كاهش قند خون بیماران دیابتی تجویز میشود. با این حال مصرف روزانه پودر بذر گیاه به مقدار ۱۵۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۲ ماه اثر مفیدی بر قند خون نشان نداده و فعلاً اطلاعات علمیكافی در مورد اثرات این گیاه در دسترس نیست.

    دارچین

    تازه ترین تحقیقات دانشمندان نشان میدهد مصرف كمیدارچین در رژیم غذایی میتواند در حفظ سلامت بیماران دیابتی موثر باشد. افزودن مقدار كمیدارچین به قهوه صبحانه، آب پرتقال یا غلات مفید است و با جوشاندن آب با یك تكه دارچین، به راحتی میتوان چای دارچین تهیه كرد. یك گرم دارچین، فقط ۳ كالری دارد و بیماران دیابتی بدون نگرانی از چاق شدن میتوانند آن را مصرف كنند. لازم به ذكر است این گیاه با اینكه اثر كاهندگی بر قند خون دارد، تاثیری بسیار ناچیز بر HbA۱C (هموگلوبین گلیکوزیله) دارد.
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  5. #5 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    روزه داری در افراد دیابتی‬




    همیشه به یاد داشته باشید که روزه داری در ماه مبارک رمضان برای برخی افراد دیابتی مانند افرادیکه دچارعوارض ناشی از دیابت هستند از جمله آسیب به چشمها،‬ ‫کلیه یا سیستم عصبی در دست و پا ‬می تواند خطر آفرین باشد و لازم است که این افراد در این رابطه با پزشک خود مشورت کنند. ‫البته اگر مایلید اطلاعات کاملی در رابطه با واجب نبودن روزه در شرایط خاص بدست‬ ‫بیاورید باید با رهبران مذهبی خود مشورت کنید.‬
    ‫به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، در طول دوران روزه داری تغییرات و اتفاقاتی برای بدن‬ ‫شما روی می دهدکه تغییرات ایجاد شده در بدن شما در طول دوران روزه داری به مدت‬ ‫روزه های پیاپی بستگی دارد. معموالً بدن شما پس از حدود ۸ ساعت‬ ‫از مصرف آخرین وعده غذایی وارد حالت روزه داری می شود.
    بدن‬ ‫شما ابتدا منابع ذخیره شده گلوکز یا قند را مصرف می کند و پس از‬ ‫آن در طول دوره روزه داری چربی بدن تجزیه شده و به عنوان منبع‬ ‫بعدی انرژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
    استفاده از چربی ذخیره‬ ‫شده در بدن به عنوان منبع انرژی می تواند در درازمدت باعث کاهش‬ ‫سطح کلسترول خون و فشار خون شده و وزن شما را نیز کاهش دهد.‬
    ‫از دست دادن وزن، خصوصاً اگر اضافه وزن داشته باشید می تواند به‬ ‫کنترل بهتر دیابت منجر شود. با این حال، روزه داری نباید به عنوان‬ ‫روشی برای کاهش وزن در درازمدت به کار رود.‬
    ‫اگر قصد دارید روزه بگیرید و به دیابت مبتلا هستید،‫بسیار اهمیت دارد که پیش از هرگونه اقدامی با گروه درمانی‬ ‫دیابت خود مشورت نمایید. آنها مطالعاتی درباره چگونگی کنترل‬ ‫مناسب دیابت در طول دوره روزه داری در اختیار شما قرار خواهند‬ ‫داد.‬
    منظور ما در این مقاله از روزه چیست؟‬
    ‫روزه یکی از جنبه های مهم معنوی بسیاری از ادیان مانند اسلام،‬ ‫مذهب هندو و یهودیت است. علاوه بر پرهیز از مصرف مواد غذایی‬ ‫(و گاهی نوشیدنی)، معمولا روزه زمانی برای دعا، تامل و تزکیه نفس‬ ‫است. این فرصتی برای افراد است تا با تمرین خویشتنداری و ایجاد‬ ‫تغییر در رژیم غذایی، روش زندگی سالم تری در پیش بگیرند.‬
    ‫چه کسانی روزه می گیرند؟‬
    ‫بسته به مذهب، روزه داری دوره های زمانی متفاوتی دارد. در مذهب‬ ‫هندو و یهودیت روزهایی بطور تکی و منفرد برای روزه داری وجود‬ ‫دارد. با این حال، ماه اسلامی رمضان یکی از طوالنی ترین دوره های‬ ‫روزه داری است، که در آن بر همه مسلمانانی که سلامت هستند‬ ‫واجب می شود از طلوع تا غروب خورشید روزه دار باشند.‬
    برای گروه های خاصی از افراد و در برخی شرایط خاص، روزه گرفتن‬ ‫واجب نیست. برای مثال:‬
    • کودکان (زیر سن بلوغ)‬
    ‫• افراد مسن‬
    • افراد بیمار‬
    • افراد دارای مشکالت یادگیری‬
    • افراد در سفر‬ ‫• زنان باردار، زنانی که در دوران شیردهی یا قاعدگی هستند‬
    ‫• هر فردی که با روزه گرفتن سالمت خود را به خطر می اندازد، مانند‬ ‫افرادیکه برای کنترل بیماری دیابت خود باید انسولین تزریق کنند.‬

    ‫تغییر در رژیم غذایی‬
    ‫در طول دوره روزه داری، الگوی تغذیه شما می تواند با حالت عادی‬ ‫بسیار تفاوت داشته باشد. با این وجود، بسیار اهمیت دارد که شرایطی‬ ‫متعادل برای تغذیه در نظر بگیرید، و همه انواع غذاها از گروه های‬ ‫مختلف غذایی را مصرف نمایید و در مصرف آنها افراط نکنید. در دین‬ ‫اسالم، مواد غذایی با رابطه بین فرد و خدا ارتباط دارد.‬
    اگر مبتال به دیابت هستید و روزه می گیرید، فکر خوبی است اگر‬ ‫پیش از آغاز روزه غذاهایی مصرف کنید که آهسته تر جذب بدن می‬ ‫شوند (یعنی شاخص گلیسمیک پایین تری دارند)، مانند برنج باسماتی،‬ ‫نان پیتا، چاپاتی و دلا عدس. انتخاب این نوع از مواد غذایی به شما‬ ‫کمک می کند تا سیر شوید و بتوانید سطح گلوکز خون را در طول‬ ‫روزه متعادل تر نگه دارید. میوه جات، سبزیجات و ساالد نیز باید در‬ ‫برنامه غذایی قرار بگیرند.‬
    ‫روزه گرفتن و دیابت‬
    علائم بالا بودن میزان قند خون عبارتست از‬ ‫احساس تشنگی بیش از حد، بیشتر شدن مقدار ادرار ویا خستگی‬ ‫بیش از حد.‬
    اگر میزان قند خون شما بالا ماند و شما با این علائم روبرو شدید، با‬ ‫گروه درمانی خود مشورت کنید.
    ‫پیش از اقدام به روزه گرفتن، گروه مداوای دیابت شما می توانند‬ ‫درباره نحوه مصرف داروهایتان و چگونگی کنترل دیابت اطالعاتی‬ ‫در اختیارتان قرار دهند. برای مثال آنها می توانند به شما بگویند که‬ ‫چگونه ساعت، نوع و مقدار داروی خود را تغییر دهید تا اطمینان‬ ‫حاصل کنید که سطح قند خون شما کنترل می شود.‬
    ‫وقتی قصد دارید روزه خود را باز کنید، فقط مقدار اندکی غذاهای‬ ‫حاوی قند و چربی، مانند شیرینی هندی، کیک، ساموسه و پوری‬ ‫مصرف کنید، زیرا مقدار زیادی از این نوع مواد غذایی می تواند‬ ‫باعث بالا رفتن وزن شما شود.
    در پخت و پز از مقدار کمتری روغن‬ ‫استفاده کنید و سعی کنید برای پختن غذاها از روش کبابی، تنوری یا‬ ‫تفت دادن بدون روغن با استفاده از ماهیتابه تفلون استفاده نمایید.
    ‬علاوه بر این، مقدار زیادی نوشیدنی بدون قند و بدون کافئین بنوشید‬ ‫تا از کم شدن میزان آب در بدن جلوگیری نمایید، مانند نوشابه های‬ ‫گازدار، معجون، آب میوه، آب یا نوشیدنی های دارای شیر.‬
    اگر به نوشیدنی های شیرین عالقه دارید در اینصورت به جای قند از‬ ‫شیرین کننده ها استفاده کنید.‬
    ‫خلاصه‬
    ‫• اگر قصد دارید روزه بگیرید با گروه درمانی خود مشورت نمایید.‬
    • میزان قند خون خود را بیشتر چک کنید.‬
    • یک رژیم غذایی متنوع و متعادل را ادامه دهید.‬
    • بیشتر از غذاهایی استفاده کنید که آهسته تر جذب بدن می شوند،‬ ‫یعنی که شاخص گلیسمیک پایین تری دارند.‬
    • سعی کنید از غذاهایی که حاوی قند و چربی زیاد هستند استفاده‬ ‫نکنید.
    • وقتی روزه را باز می کنید، حتما مقدار زیادی نوشیدنی بدون قند و‬ ‫بدون کافئین بنوشید تا از کم شدن آب بدن جلوگیری نمایید.
    موارد دیگری که باید به خاطر داشته باشید‬
    ‫اگر تصمیم به روزه گرفتن دارید، بسیار اهمیت دارد که قند خون را‬ ‫بیشتر چک کنید زیرا امکان دارد قند خون شما بسیار پایین بیاید (به‬ ‫نام عارضه کم بودن قند خون یا هایپوگلیسمی یا هایپو نیز شناخته‬ ‫می شود)، خصوصا اگر حال شما مساعد نباشد و یا تحت مداوا با‬ ‫انسولین یا سایر داروهای مخصوص دیابت باشید در این باره با‬ ‫گروه معالجه دیابت خود مشورت نمایید.
    اگر با نشانه های عارضه‬ ‫کم بودن قند خون روبرو شدید، مانند حالت لرزش و تشنج، تعریق‬ ‫و گیجی، باید فوراً روزه خود را بشکنید و مداوای معمول عارضه کم‬ ‫بودن قند خون را انجام دهید، مانند مصرف قرصهای قند، نوشیدنی‬ ‫شیرین یا ‪ ،GlucoGel‬به همراه خوراک سبک مانند ساندویچ یا یک‬ ‫وعده خوراک حاوی غالت.
    اگر مجبور هستید به هر دلیلی روزه خود‬ ‫را بشکنید، در آن روز طبق معمول همیشه وعده های غذایی خود را‬ ‫مصرف کنید و پس از آن در صورتیکه قادر باشید می توانید روزه ای‬ ‫را که شکسته اید در تاریخ دیگری تکرار کنید و یا به جای آن وعده‬ ‫های غذایی در اختیار افراد مستحق قرار دهید.‬
    اگر به دیابت نوع ۱ مبتال هستید، این خطر وجود دارد که سطح‬ ‫قند خون شما بسیار بالا برود (که با نام عارضه پر قندی خون یا‬ ‫هایپرگلیسمی نیز شناخته می شود) .
    زمانی که میزان قند خون برای چند ساعتی بالا باقی میماند دهیدراتاسیون و سایر مشکلات بروز می کند.
    بعلاوه حتی هایپرگلیسمی ملایم قادر به آسیب مغز ، کلیه و شریانها می باشد. زمانی که هایپرگلیسمی با حضور کتون در ادرار همراه شود نیاز به توجه سریع و مراقبت پزشکی دارد.
    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

  6. #6 |بالا


    نامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانشنامیان دانش
    N e D a آواتار ها
    عضـو افـتـخـاری نـامیـان دانـش

    تاریخ عضویت
    Apr 2010
    محل سکونت
    هرکجا هستم باشم، آسمان مال من است.
    رشته تحصیلی
    Health
    نوشته ها
    9,547
    پسندیده
    7,953
    مورد پسند : 6,697 بار در 5,764 پست
    کتابخانه
    0
    Uploads
    0
    Namian-Danesh
    Font Size

    پیش فرض

    آداب تغذيه/ دکتر سيدعلي کشاورز/متخصص تغذيه و رژيمدرماني/استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران
    ديابتيها هندوانه بخورند يا نخورند؟



    ستون «آداب تغذيه» اين شماره را به پاسخ سوال آقاي يوسفي اختصاص دادهايم که اين پرسش را از «سلامت» پرسيدهاند: «آقايي 51 ساله و مبتلا به ديابت نوع 2 هستم...

    حالا که فصل تابستان است و صيفيهاي زيادي هم در بازار وجود دارند، ميخواستم بدانم آيا درست است که هرچه ميزان شيريني هندوانه، خربزه يا طالبي کمتر باشد، آنها قند و کالري کمتري دارند و باعث اضافه وزن و افزايش قند خون نميشوند؟ و اينکه آيا مصرف قسمتهاي انتهايي و نزديک به پوست صيفيها توصيه ميشود يا نه؟»
    در پاسخ به اين خواننده محترم بايد بگويم به طور کلي صيفيها، جزو آبدارترين خوراکيها هستند و به همين دليل هم طرفداران بسياري در روزهاي گرم سال دارند. ترکيب حدود 90 درصد از انواع صيفيها، از خربزه و طالبي گرفته تا هندوانه و دستمبو، از آب تشکيل شده است. اين خوراکيهاي آبدار، حدود 5 تا 7 درصد هم قند دارند و ميزان شيرينيشان به مقدار قند موجود در ترکيباتشان، بستگي دارد. به نظر ميرسد در ميان تمام صيفيها، انرژي و کالري خربزه به خاطر قند بيشتر آن از ساير صيفيها بيشتر باشد.
    متاسفانه، گاهي برخي از افراد بهخصوص آنهايي که دچار اضافه وزن يا ديابت هستند، گمان ميکنند اگر هندوانه يا خربزهاي، شيرين نباشد، بنابراين قند و کالري ندارد و آنها ميتوانند با خيال راحت از آن خوراکي به هر ميزان که دلشان خواست، ميل کنند. در صورتي که اصلا اينطور نيست. درواقع، نشاسته موجود در صيفيجات در طول مدت رسيدن ميوه با تبديل شدن به قند باعث شيرينتر شدن آن ميشود. اگر هر کدام از صيفيها، شيريني لازم را نداشته باشند به اين معناست كه شرايط آب و هوايي يا زراعي مناسب براي تبديل نشاسته به قند درون آنها وجود نداشته است، اما همين صيفيهاي کمشيرين هم داراي کالري هستند و مصرف بيش از اندازه آنها توصيه نميشود.
    در مورد سوال دوم هم بايد گفت که معمولا صيفيها پوست ضخيمي دارند. برخي از افراد فقط قسمتهاي نرم و شيرين آنها را استفاده ميکنند و برخي ديگر هم تمامي قسمتهاي خوراكي آن را ميخورند و پوست نازکي از آن را دور مياندازند. در اين باره بهتر است بدانيد اگر شما پوست ضخيم و بيروني آنها را به خوبي بشوييد، ميتوانيد بدون نگراني آنها را ميل کنيد. اتفاقا، هرچه صيفيها به سمت پوست ميروند، تجمع فيبر در آنها بيشتر ميشود و هرچه بيشتر به سمت گوشت ميروند، تجمع مواد قندي در آنها افزايش پيدا ميكند.


    امضای N e D a
    مشاهده نوشته های وبلاگ
    [Only registered and activated users can see links. ]


    [Only registered and activated users can see links. ]

+ ارسال موضوع جدید

موضوعات مشابه

  1. خبــر راه اندازی نخستین سایت ارتباط مستقیم بیماران دیابتی با متخصصان
    توسط M I N A در انجمن اخبار،حوادث،تازه ها و رويدادهاي پزشکي - Health News
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 21-01-2013, 00:11
  2. آمـوزش راهنمای بیماریهای دهان و دندان در افراد دیابتی
    توسط N e D a در انجمن دندانپزشکی ـ Dentistry
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 20-01-2013, 14:53
  3. آمـوزش بهداشت پا در بیماران دیابتی
    توسط The X در انجمن دیابت
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: 15-01-2013, 23:21
  4. مراقبت های پرستاری در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی
    توسط Stellar در انجمن مهارت های پرستاری - Nursing Skills
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 15-01-2013, 23:19
  5. خانه تکانی در بیماران قلبی، آسمی و دیابتی
    توسط The X در انجمن مبارزه با بیماری ها(اپیدمیولوژی) - Combating disease
    پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: 07-03-2011, 11:51

کلمات کلیدی این موضوع

علاقه مندی ها (Bookmarks)

علاقه مندی ها (Bookmarks)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  
تمامی حقوق سایت و قالب برای پایگاه نامیان دانش محفوظ می باشد و طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رايانه ای هرگونه کپي برداري ممنوع بوده و پيگرد قانوني دارد.
درباره ما
پايگاه علم و فناوری ناميان دانش با هدف حمايت و حركت در جهت توليد علم به عنوان راهبرد اصلی و همچنين ايجاد پايگاهی معتبر در زمينه ی ارائه و معرفی علوم مختلف قدم به عرصه ی رسانه های ديجيتال گذاشته است .
دوستان ما
ما در شبکه های اجتماعی